Εταιρικό Προφίλ

Η OmniGraph συστάθηκε το 2003 και αποτελεί μια από τις παλαιότερες εταιρείες στο χώρο της ανακατασκευής αναλωσίμων εκτυπωτών.

Το 2009 η εταιρεία διαχωρίστηκε σε δυο μέρη με την ίδρυση της Omstat, η οποία ειδικεύτηκε στα είδη προστασίας από το στατικό ηλεκτρισμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η OmniGraph να ειδικευτεί πλέον αποκλειστικά σε διάθεση πρώτων υλών για την αναγόμωση και ανακατασκευή σε συμβατά και ανακατασκευασμένα αναλώσιμα εκτυπωτών. Το 2010 ξεκίνησε η διάθεση original και συμβατών αναλωσίμων για φωτοτυπικά μηχανήματα.

Σημαντικό πλεονέκτημα διαφοροποίησης της εταιρείας είναι ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε μεταπωλητές.

Ξεχωριστό και πολύ σημαντικό τμήμα είναι της συλλογής, μεταφοράς και ανακύκλωσης των αναλωσίμων των εκτυπωτών, όπου η εταιρεία είναι επίσημα αδειοδοτημένη.

Το 80% των αναλωσίμων για toner και inkjet εκτυπωτές παράγονται στην έδρα της εταιρείας, η οποία βρίσκεται στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Ένα 15% περίπου του τζίρου των πωλήσεων και των δύο εταιρειών γίνεται στο εξωτερικό.

Συνεργαζόμαστε με τους μεγαλύτερους και πλέον αξιόπιστους οίκους του εξωτερικού ως προς τις πρώτες ύλες, την τεχνογνωσία και το μηχανολογικό μας εξοπλισμό. Οι πρώτες ύλες τις οποίες χρησιμοποιούμε στην παραγωγή μας αλλά και διαθέτουμε στους πελάτες μας είναι κυρίως Αμερικανικής προέλευσης, όπως μελάνες της Sensient Technologies, όπου έχουμε και την αποκλειστική αντιπροσωπεία για τη διάθεση σε Ελλάδα και Κύπρο, και γραφίτες και drums της Mitsubishi και της Static Control Components.
Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα και προσφέρουμε έτσι στους πελάτες μας προϊόντα εφάμιλλης ποιότητας με τα αυθεντικά

Η διαδικασία ανακύκλωσης των toner και inkjet cartridges, την οποία ακολουθούμε, περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:

  • συλλογή των άδειων cartridges από ανεξάρτητες εταιρείες, οργανισμούς και ιδιώτες,
  • ανακατασκευή και
  • μεταπώλησή τους, αποκλειστικά σε μεταπωλητές, σε τιμές που μειώνουν τα κόστη αναλωσίμων εκτύπωσης έως και 50%.

Η υιοθέτηση αυστηρών διαδικασιών παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου δίνει στην OmniGraph τη δυνατότητα να παρέχει σε όλα τα προϊόντα της εγγύηση αντικατάστασης.
Η εγγύηση αντικατάστασης καλύπτει και τους εκτυπωτές σε περίπτωση που παρουσιάσουν βλάβη από χρήση προϊόντων OmniGraph.

Οι πελάτες μας έτσι απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα εκτύπωσης με ταυτόχρονη μείωση του κόστους των αναλωσίμων τους έως και 50% συμβάλλοντας ταυτόχρονα στον περιορισμό του όγκου των απορριμμάτων και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η OmniGraph ως εταιρεία ανακύκλωσης και ανακατασκευής έχει ως πρωταρχική της αξία την προστασία του περιβάλλοντος.
Οι διαδικασίες τις οποίες ακολουθούμε καθώς και τα υλικά και οι πρώτες ύλες σέβονται απόλυτα το περιβάλλον. Όλα τα υλικά της συσκευασίας μας είναι από ανακυκλωμένες ύλες ή ανακυκλώνονται και είναι απόλυτα σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Η ομάδα

Γνωρίστε μας

Μάρκος Λιανός

Συνιδρυτής και νόμιμος εκπρόσωπος

Ασχολείται με την καθημερινή λειτουργία της εταιρίας και διευθύνει τα αντίστοιχα τμήματα.

Έχει σπουδάσει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Στο παρελθόν έχει εργασθεί ως στέλεχος πωλήσεων σε εταιρίες όπως η Τροφεκλέκτ, Verizon και Wind.

Δημήτρης Δήμος

Συνιδρυτής

Ασχολήθηκε αρχικά με το τμήμα της ανακατασκευής των inkjet cartridges και επέβλεψε τις διαδικασίες και την ποιότητα των toner και inkjet αναλωσίμων OmniGraph. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στο στατικό ηλεκτρισμό (E.S.D.) και στις εφαρμογές του κατά τη διαδικασία παραγωγής των αναλωσίμων καθώς και στην προστασία των chips (P.C.B.).

Έχει σπουδάσει φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έχει εργασθεί στο παρελθόν ως στέλεχος σε εταιρίες όπως η Μπακάκος, Arup Consulting και Wind.

Το κοινό στοιχείο όλων των ανθρώπων μας είναι το χαμόγελο, η φιλοτιμία και η ευγένεια.

Θέλουμε όλοι οι συνεργάτες μας να απολαμβάνουν τη συνεργασία μαζί μας, είτε αυτοί είναι οι πελάτες μας, είτε είναι οι προμηθευτές μας.

Για να το πετύχουμε αυτό έχουμε καταφέρει όλοι οι εργαζόμενοι να είμαστε ευχαριστημένοι από την καθημερινότητά μας.

Συστατικό στοιχείο της συνοχής της εταιρίας είναι η ομαδικότητα και η επικοινωνία καθώς και η εξυπηρέτηση των συνεργατών μας.

Όλοι οι άνθρωποι μας έχουνε ως κοινό χαρακτηριστικό την υψηλή κατάρτιση επάνω στο κυρίως αντικείμενο της εργασίας τους αλλά και μια σφαιρική αντίληψη για το σύνολο των λειτουργιών. Μετά την πρόσληψη όλοι οι εργαζόμενοι περνάνε κυκλικά από όλα τα τμήματα ώστε να γνωρίζουν όλες τις διαδικασίες και τον τρόπο λειτουργίας.

Η περαιτέρω ειδικευμένη εκπαίδευση είναι συστηματική και ανάλογη με την ειδικότητά τους. Η γνώση της Αγγλικής ως δεύτερης γλώσσας είναι υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους. Το ελάχιστο των σπουδών είναι το πτυχίο Ι.Ε.Κ.

Η εταιρία προσφέρει bonus και επιπλέον παροχές ανάλογα με τις επιδόσεις και τη θέση.